Stof tot nadenken? 

Heb je vragen, opmerkingen of feedback? Ik kom graag in contact met nieuwe mensen, aarzel niet om een berichtje te sturen! 
Ook tracht ik ieder jaar voldoende stekken te maken om deze weg te geven aan vrijwilligers of enthousiaste guerrilla gardeners die het een mooi idee vinden om de stekken een mooie plek te geven ergens in Nederland. Het afgelopen jaar  2018 heeft dit geresulteerd in meer dan 300 walnotenstekken met een nieuwe eigenaar. Voor het komend jaar hoop ik deze actie te kunnen herhalen met Walnoten, Hazelnoten en tamme eetbare Kastanjes. Mocht je hier interesse in hebben meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de “guerrilla gardeners.nl “ zie de link onderaan deze pagina.De onderstaande links zijn handige en leuke sites

Dit is een leuke site voor en door vrijwilligers die hun eigen leefomgeving groener maken met bloemen en planten. Heb je planters nodig? Of heb je plantjes, stekjes, bloemen, zaadjes, bloembollen over? Zij zijn er altijd blij mee. In 2018 hebben zij mij geholpen en ruim 250 walnoten stekken uitgedeeld. Komend jaar zal ik waarschijnlijk ook weer via deze site mijn stekken verdelen ( tip : heb je interesse? Dan kun je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief op deze site)

Dit is de site van een bevlogen groene verbinder die graag mensen enthousiast maakt voor verschillende groene projecten in steden en bebouwde gebieden. Hij heeft het afgelopen jaar onder andere de “nuts nature club” opgericht om samen met de jeugd notenbomen te planten in Nederland. 

Omdat er op mijn site verschillende zaken samenkomen, tuinieren, planten, guerrilla gardening maar ook geocaching had ik over  dit laatste onderwerp wat vragen. De mensen van deze site hebben mij daarom prima geholpen met wat praktische tips.

Dit is de  facebookpagina van een enthousiaste stadsimker uit Rotterdam. Aangezien bomen en bijen al duizenden jaren vriendjes zijn en de mens geen van beide kan missen. Heeft ook hij een missie. Hij doet meerdere mooie projecten op scholen en verenigingen om de jeugd te laten zien hoe mooi de natuur is en waarom bijen voor ons onmisbaar zijn.

Steeds meer gemeenten makenruimte voor natuur in de stad met kleine bospercelen een zo genaamd Micro bos of Tiny Forest. Op deze site is het handboek te vinden voor het maken van een tiny forest. 

Een stap voor stap beschrijving voor mensen die zelf een walnoot willen laten uitgroeien tot een boom op de Wiki How site. Met plantinstructies van jonge bomen.

Ik woon zelf in Maassluis en dit is een voedselbos bij mij in de buurt. Ik heb hen al meerdere gratis boomstekken mogen leveren. Zij geven verschillende workshops en hebben regelmatig bezoekersdagen. Eigenlijk zou iedere stad op z’n minst 1 voedselbos moeten hebben.

Een voedselbos in oprichting in Rotterdam, ook hen heb ik een aantal boomstekken mogen leveren. Mooie gedachte dat ik een klein beetje mocht bijdragen.